La Intel·ligència Artificial farà perillar el 60% dels llocs de treball: major desigualtat i tensions

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Endinsa’t en el costat fosc de la revolució tecnològica. Mentre la Intel·ligència Artificial s’alça com la força dominant, aquest article explora el seu impacte en l’ocupació a nivell global. Amb estadístiques reveladores i anàlisis sobre desigualtats potencials, descobreix com la IA està transformant no sols treballs, sinó també societats. Des d’Espanya fins al món, examinarem el futur laboral sota l’ombra de la intel·ligència artificial i la necessitat urgent de regulació. Explora amb nosaltres aquest nou horitzó digital!

En un gir inesperat, la dècada no ha estat modelada per la realitat virtual ni la conducció autònoma. La veritable revolució tecnològica ha sorgit amb la Intel·ligència Artificial (IA), el potencial de la qual sembla il·limitat. No obstant això, en aquest relat, ens endinsarem en el seu costat fosc, explorant les conseqüències negatives que podrien emergir a mesura que la IA s’expandeix a nivell mundial.

L’Impacte Laboral de la Intel·ligència Artificial: Estadístiques Inquietants

Segons el Fons Monetari Internacional, aproximadament el 60% de les ocupacions en països amb economies avançades es veuran afectats per la creixent presència de la IA. Per a comprendre millor aquest panorama, considerem Espanya, amb més de 21 milions de persones actives en el tercer trimestre de 2023. Si les prediccions es compleixen, més de 12,6 milions d’ocupacions a Espanya estarien en risc. Expandint aquesta preocupació a nivell internacional, la xifra podria superar els 300 milions de persones afectades.

Desafiaments Globals de la IA: Diferències entre Països Emergents i Desenvolupats

En nacions emergents, s’espera un impacte menor, teòricament, però el percentatge continua sent significatiu, afectant el 40% de les ocupacions. En països de baixos ingressos, la xifra rondaria el 30%. La mitjana global de treballs altament afectats per la IA se situa entorn del 40%, segons el Fons Monetari Internacional.

Desigualtats i Crisi Social: El Costat Fosc de la Revolució Tecnològica

Aquest ombrívol panorama no sols generaria desigualtats massives, sinó que també amenaçaria treballs altament qualificats que podrien automatitzar-se per complet. El risc de tensions socials impredictibles augmenta si centenars de milions de persones queden sense ocupació i en situacions de vulnerabilitat.

Males Pràctiques Actuals i l’Anomenat a la Regulació

Ja estem presenciant pràctiques qüestionables en l’entrenament de models de IA, i a mesura que la complexitat i el potencial d’aquests augmenten, és probable que aquestes males pràctiques s’intensifiquin. És imperatiu prendre de debò la regulació de la IA, no sols per la seva capacitat per a transformar el món conegut, sinó també per l’impacte actual en la vida i les possibilitats d’innombrables persones, petits professionals i empreses. L’era de la IA exigeix una reflexió profunda sobre el seu impacte i la implementació de mesures reguladores efectives.

Contacta’ns per a més informació.

Scroll to Top

Contacta con nosotros para más información sobre el Kit Digital

Contacta amb nosaltres per a més informació sobre el Kit Digital