Guia Completa per Protegir els teus Comptes en Línia: Contrasenyes Segures, Gestors i Autenticació de Dos Factors

contraseña segura
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Com Han de Ser les Contrasenyes Segures?

En un món cada vegada més digitalitzat, la seguretat dels nostres comptes en línia s’ha tornat una preocupació primordial. Un dels pilars fonamentals per protegir els nostres comptes és tenir contrasenyes segures i robustes. Aquí t’expliquem les característiques que han de tenir aquestes contrasenyes per proporcionar el màxim nivell de protecció:

Longitud Adequada: Una contrasenya segura ha de tenir una longitud considerable, preferiblement d’almenys 12 caràcters. No obstant això, es recomana que tingui almenys 16 caràcters per a una major seguretat. A mesura que augmenta la longitud de la contrasenya, es torna més difícil de descifrar pels atacants.

Complexitat: És essencial que la contrasenya inclogui una combinació de lletres majúscules, minúscules, números i caràcters especials com @, #, $, %, etc. La complexitat de la contrasenya dificulta encara més els intents d’intrusió.

Unicitat: Evita utilitzar contrasenyes comunes o fàcilment endevinables. A més, cada compte ha de tenir una contrasenya única i diferent. Reutilitzar contrasenyes és un risc significatiu, ja que si una contrasenya es veu compromesa, tots els comptes que la comparteixen estaran en perill.

Imprévista: No utilitzis informació personal fàcilment disponible o relacionada amb tu, com dates de naixement, noms de familiars o mascotes, llocs de naixement, etc. Les contrasenyes previsibles són més susceptibles de ser descifrades pels atacants.

Canvi Regular: Es recomana canviar les contrasenyes periòdicament, especialment si hi ha alguna sospita de compromís del compte. Aquest hàbit redueix el risc que una contrasenya sigui utilitzada durant un temps prolongat en cas que sigui compromesa.

Per Què Utilitzar un Gestor de Contrasenyes?

Els gestors de contrasenyes són eines especialment dissenyades per gestionar i protegir les teves contrasenyes de manera segura. Aquí t’expliquem per què hauries de considerar utilitzar-ne un:

Major Seguretat: Els gestors de contrasenyes generen contrasenyes complexes i úniques per a cada compte, la qual cosa redueix significativament el risc d’intrusió. Fins i tot si un compte es veu compromès, els altres romandran segurs.

Facilitat d’Ús: Aquestes eines emmagatzemen totes les teves contrasenyes en un únic lloc segur i xifrat. Això significa que no necessites recordar totes les teves contrasenyes, només necessites recordar una contrasenya mestra per accedir al gestor.

Accessibilitat Multiplataforma: Pots accedir a les teves contrasenyes des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet, ja sigui el teu ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta. Això proporciona una experiència fluida i convenient.

Alertes de Seguretat: Alguns gestors de contrasenyes et notifiquen si una contrasenya és feble o si s’ha detectat que ha estat compromesa en una violació de seguretat. Això et permet prendre mesures ràpides per protegir els teus comptes.

Autenticació de Dos Factors (2FA): Molts gestors de contrasenyes ofereixen funcionalitats d’autenticació de dos factors, que afegixen una capa addicional de seguretat al requerir un segon mètode de verificació, com un codi enviat al teu telèfon mòbil.

Què és l’Autenticació de Dos Factors (2FA) i Per Què Hauries de Utilitzar-la?

L’autenticació de dos factors (2FA) és un mètode addicional de verificació d’identitat que afegeix una capa extra de seguretat als teus comptes en línia. A part de requerir un nom d’usuari i una contrasenya, la 2FA sol·licita un segon factor d’autenticació per verificar la teva identitat. Això pot ser un codi únic enviat al teu telèfon mòbil, una targeta intel·ligent o la verificació biomètrica. La 2FA redueix significativament el risc que el teu compte sigui compromès, ja que un atacant necessitaria accés tant a la teva contrasenya com al segon factor d’autenticació per accedir al teu compte.

Contacta’ns per a més informació.

Scroll to Top

Contacta con nosotros para más información sobre el Kit Digital

Contacta amb nosaltres per a més informació sobre el Kit Digital

Aquest lloc web utilitza cookies analítiques per millorar els nostres serveis i l’experiència de l’usuari. Al navegar en el Lloc Web o interactuar en el mateix, acceptes l’ús d’aquestes cookies. Saber més ..