El control horari de la jornada laboral passa a ser obligatori

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Aprovat el decret per al registre de la jornada laboral ordinària en les empreses.

El Govern ha aprovat un decret per controlar l’entrada i sortida de cada empleat. A més, l’empresa haurà de guardar el registre del control horari durant quatre anys.

Els punts més destacables sobre la nova llei són:

• La seva aplicació entrarà en vigor en dos mesos, després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el dimarts 12 de març del 2019.

• Sancions per a les empreses que no compleixin amb la normativa. Per a això la Llei d’infraccions i sancions en l’ordre social es modificarà i inclourà el control obligatori de la jornada laboral amb sancions que van dels 626 i 6250 € per a l’empresa.

• El control de les hores extres no desapareix amb la nova llei. Les empreses han de tenir tots dos controls, les hores de la jornada ordinària i de l’extraordinària.

• Estatut dels Treballadors, article 34:

    – Apartat novè. El nou punt dicta com ha de realitzar-se el registre de la jornada laboral: “ha d’incloure l’horari concret d’entrada i sortida de cada persona treballadora”.

• L’empresa haurà de guardar els registres de la jornada laboral durant quatre anys. I per tant, tenir-los a disposició dels treballadors, sindicats, inspecció laboral i de la Seguretat Social.

Si tens qualsevol dubte al respecte, consulta’ns!

Scroll to Top

Contacta con nosotros para más información sobre el Kit Digital

Contacta amb nosaltres per a més informació sobre el Kit Digital

Aquest lloc web utilitza cookies analítiques per millorar els nostres serveis i l’experiència de l’usuari. Al navegar en el Lloc Web o interactuar en el mateix, acceptes l’ús d’aquestes cookies. Saber més ..