Per què hem de fer backups?

El negoci de la ciber-delinqüència mou més de 76.000 milions d'euros a l'any arreu del món. Segons l'Institut Nacional de Ciberseguritad, S.A. (INCIBE), els ciber-atacs generen més d'un bilió d’euros en pèrdues entre empreses i usuaris finals.

Un d'aquests atacs més famós és el denominat "Ransomware". El seu funcionament és molt senzill, el virus entra al nostre ordinador, xifra i bloqueja l'accés a tota la informació i demana un rescat per desbloquejar-la.

A Catalunya s’han identificat  ciber-segrestos que demanen com a rescat des de 300 a 3.000 euros, i pagar-lo no et dóna garantia que es pugui recuperar la informació xifrada pel virus.

La seva manera d'infecció és molt diversa, pot iniciar-se des d'un arxiu infectat en una web de descàrregues fins a un correu en aparença inofensiu. 

En molts d'aquests casos tenir una còpia de seguretat dins de la xarxa local no serveix de res, ja que el virus es replica i es difon per tota la LAN, infectant els altres ordinadors i còpies internes no xifrades.

El nostre coneixement d'aquestes tecnologies i mercats, units a la nostra passió per la seguretat i el bon servei, ens converteixen en un aliat ideal per afrontar junts qualsevol problema en matèria de ciber-seguretat de la informació.