Finalitza el suport de Windows Vista Sp1

El passat dimarts 12 de juliol, Microsoft va anunciar que deixava de donar suport a dos dels seus productes considerant-ne acabat el seu cicle de vida: Windows Vista SP1 (en totes les seves versions) i Microsoft Office Xp. Aquesta notícia implica que ja no es publicaran més actualitzacions per a cap dels dos, amb la qual cosa no es solucionaran possibles forats de seguretat o problemes de rendiment; ni tampoc s'hi afegirà compatibilitat per totes les noves caracterísitques o funcionalitats que no deixen d'aparèixer.

Per evitar quedar desprotegits envers de les noves amenaces que s'aprofiten d'errors en el sistema i què per tant un antivirus no pot frenar és recomanable actualitzar les versions d'aquests productes per continuar rebent-ne el suport de Microsoft. En el cas de Windows Vista la solució és fàcil, ja que només requereix la instal·lació del Service Pack 2 (disponible a la seva web), i que ens asseguraria gaudir de com a mínim un any més de suport per les versions Home (fins a l'abril del 2012 per les versions Home Basic i Home Premium), i fins el 2017 per la resta (Business, Enterprise i Ultimate).

En el cas de la suite ofimàtica Microsoft Office XP no tindrem tanta sort, ja que haurem de canviar de versió i per tant pagar-ne la llicència, o fer un canvi cap a una altra suite com OpenOffice que disposa d'un suport continuat i gratuït per part de la comunitat.

Per tant, si teniu algun d'aquests dos productes, us recomanem actualitzar, sobretot perquè com ja hem dit al principi, de no fer-ho estarem en perill constant davant de tots els problemes de seguretat que se'n puguin anar descobrint.