• Banner1
  • Banner5
  • Banner3
  • Banner4
  • Banner6b
  • Banner7
  • Banner9
  • BannerC
  • BannerI
  • BannerL

Vídeo Corporatiu

Flashback i Sabpab

el .

Flashback és el nom que ha rebut el darrer virus descobert a Mac OS X i que ha afectat a més 600.000 usuaris dels sistemes d'Apple. Dues setmanes després de la seva detecció ha estat alliberada una actualització de sistema per eliminar l'amenaça i evitar possibles nous problemes desactivant l'execució d'applets de Java. I al mateix temps que això passa, ha aparegut una nova variant del virus anomenada Sabpab.

 Aquesta darrera infecció, a més de demostrar que no hi ha cap sistema 100% segur i de tirar per terra un cop més el mite que els ordinadors Apple no són afectats pels virus, ens ve a ensenyar que hem de tenir el nostre sistema sempre actualitzat. Com ha estat succeint amb els ordinadors amb Windows i el popular en els darrers mesos "virus de la policia", aquesta amenaça s'aprofita d'una vulnerabilitat de Java (present fins la versió 1.6.0_29 a Windows i fins aquest moment a Mac OS) per infectar les nostres màquines.

Flashback s'instal·lava a partir d'un fals missatge d'actualització de Flash Player mentre es navegava amb Safari, amb la qual cosa es requeria en part de la interacció de l'usuari. Amb Sabpab això ha canviat, ja que la infecció es produeix només visitant pàgines on s'explota la vulnerabilitat i ja no es necessita cap confirmació per part de l'usuari. Sabpab pot prendre captures de pantalla i transferir arxius de forma remota, a més de passar un registre amb totes les nostres accions a l'ordinador o servidor de l'atacant.

Ja existeixen eines vàries per eliminar Flashback de diverses companyies d'antivirus, a més de la pròpia d'Apple (ve juntament amb l'actualització de Java), però per desfer-nos de Sabpab (o saber si estem infectats) hem de trobar i eliminar els següents arxius (on es refereix al nostre nom d'usuari):

/Users//Library/Preferences/com.apple.PubSabAgent.pfile
/Users//Library/LaunchAgents/com.apple.PubSabAgent.plist

En tot cas, per evitar possibles problemes i disminuir el risc d'infeccions, tal i com ja hem dit abans, el més recomanable és tenir el nostre sistema operatiu actualitzat al màxim, fer el mateix amb els programes de tercers necessaris com són Java o Flash, i disposar d'un antivirus vàlid, ja tinguem un ordinador amb Windows o Mac OS X.

 apple-logo

 

Software

La nostra especialitat és el software. Disposem d'un ampli ventall de paquets estàndar, verticals i la possibilitat d'adaptar-los a les seves necessitats.
Veure més ...

Hardware

soft-peu

Distribuïm els productes hardware de les marques més punteres del mercat per poder oferir la millor solució als preus més competitius.
Veure més ...

Serveis

Podem oferir-vos un ampli ventall de serveis per donar una solució integral als vostres problemes: servei tècnic i reparacions, instal·lació, configuracions, consultoria, serveis Web, etc.
Veure més ...