• Banner1
  • Banner5
  • Banner3
  • Banner4
  • Banner6b
  • Banner7
  • Banner9
  • BannerC
  • BannerI
  • BannerL

Vídeo Corporatiu

Els perills dels arxius multimedia

el .

A vegades quan volem escoltar una cançó en format MP3 o veure algun video amb l'ordinador, en fer doble clic sobre l'arxiu, el reproductor multimedia que utilitzem ens diu que no disposem del còdec adequat, o ens ofereix la possibilitat de descarregar-lo. És sobretot en aquest segon cas quan hem de tenir cura. Els arxius multimedia disposen d'uns camps de "metadata" on es poden introduir diferents dades per poder ser interpretades pels reproductors (nom de l'artista, disc, format del còdec, etc), i és en aquests camps on es pot introduir codi maliciós que ens porti a descarregar un còdec inexistent que ens enllaci a algun virus.

També existeix la possibilitat de què l'arxiu que volem reproduir sigui un altre tipus d'arxiu al que se li hagi modificat l'extensió, esperant que el programa que l'obri interpreti el format original i l'executi (ens podríem trobar que un MP3 fos en realitat un vídeo WMA, un format propietari de Microsoft que pot contenir enllaços HTML i activeX) i ens omplís de finestres de publicitat la pantalla a més de reproduir un video amb contingut "desagradable".

Normalment aquests arxius MP3's o MPG's modificats tenen com a objectiu el reproductor per defecte de Windows encara que n'hi poden haver excepcions que apuntint a RealPlayer, WinAmp, etc. Per la qual cosa és recomanable sempre tenir actualitzat qualsevol programa que fem servir de la mateixa manera que hauríem de fer amb el sistema operatiu i l'antivirus per evitar aquest tipus de problemes (les versions més modernes de Windows Media Player t'avisen de si l'arxiu que intentes reproduir té realment l'extensió que se li suposa); i també instal·lar paquets de còdecs que ens permetin veure-ho o escoltar-ho tot, i evitin haver-ne de descarregar cap individualment (com ara el K-Lite Codec Pack o el Codec Pack All-In).

Aquesta imatge ens mostra un exemple d'un arxiu MP3 infectat que conté un trojà:

virus-mp3

 

Així que ja sabeu, no ens hem de refiar de determinats tipus d'arxiu, encara que sembli que no hi hagi cap perill associat.

 

Software

La nostra especialitat és el software. Disposem d'un ampli ventall de paquets estàndar, verticals i la possibilitat d'adaptar-los a les seves necessitats.
Veure més ...

Hardware

soft-peu

Distribuïm els productes hardware de les marques més punteres del mercat per poder oferir la millor solució als preus més competitius.
Veure més ...

Serveis

Podem oferir-vos un ampli ventall de serveis per donar una solució integral als vostres problemes: servei tècnic i reparacions, instal·lació, configuracions, consultoria, serveis Web, etc.
Veure més ...