• Banner1
  • Banner5
  • Banner3
  • Banner4
  • Banner6b
  • Banner7
  • Banner9
  • BannerC
  • BannerI
  • BannerL

Vídeo Corporatiu

Mac Defender i Mac Guard

el .

De la mateixa manera que les xarxes socials, la popularitat que ha anat agafant Apple aquests darrers anys, arrel sobretot de la sortida del primer iPhone, ha fet que molts usuaris hagin canviat el seu típic pc amb Windows per un ordinador Mac. Aquesta migració i augment de quota d'usuaris no ha passat desapercebut per als creadors de software maliciós. Axí una de les màximes que qualsevol usuari donava per canviar de Windows a MacOS com la no existència de virus perd poc a poc tota validesa (tampoc la tenia), i com ja comença a passar també al món móbil amb iOS i Android, i a les esmentades xarxes socials com Facebook, l'aparició de Malware va en augment.

Un d'aquests malwares per MacOS és el recentment aparegut Mac Defender. Tant ell com la seva nova variant Mac Guard, són dos programes maliciosos, que com acostuma a ser habitual últimament, es fan passar per falsos antivirus per enganyar els usuaris i cometre la infecció. L'aplicació es descarrega a través de Safari mentre naveguem mitjançant un codi javascript insertat en diferents pàgines (fins i tot als resultats de cerca de Google), i després s'executa demanant que es confirmi la instal·lació (Mac Guard s'instal·la automàticament sense avisar). Un cop feta la instal·lació, els missatges de perill i infecció acompanyats per la compra i registre de l'aplicació per tal d'eliminar-los ens bombardejaran constantment. Apple ja porta tres setmanes des de l'aparició del virus preparant una actualització del sistema operatiu per resoldre el problema, i podria trigar més, perquè amb la sortida de Mac Guard s'ha variat en part el "modus operandi" de la infecció saltant-se el pas de confirmació d'instal·lació com ja hem dit.

Si sou usuaris d'algun ordinador Mac (iMac, Macbook, etc) i heu estat infectats, haureu de seguir els següents tres passos per eliminar-lo manualment (si es tracta d'alguna variant com Mac Guard, Mac Security, etc, el procés és el mateix canviant els noms):

     1.- Obrir el "Monitor de actividad" (es troba a /Aplicaciones/Utilidades) i tancar el procés MacDefender.

     2.- Un cop aturat el procés, l'eliminem de la carpeta d'aplicacions.

    3..-A les preferències de sistema, anem al panell de "Cuentas", pestanya "Arranque" del nostre compte d'usuari i eliminem l'element MacDefender.

Podríem afegir un quart que seria eliminar tots els arxius de la carpeta Macintosh HD/Librería/StartupItems que continguin MacDefender, però és més arriscat ja que existeix una empresa de soft totalment legal anomenada també MacDefender i podríem tenir algun producte seu instal·lat. Així que amb això ja estaríem.

 

Software

La nostra especialitat és el software. Disposem d'un ampli ventall de paquets estàndar, verticals i la possibilitat d'adaptar-los a les seves necessitats.
Veure més ...

Hardware

soft-peu

Distribuïm els productes hardware de les marques més punteres del mercat per poder oferir la millor solució als preus més competitius.
Veure més ...

Serveis

Podem oferir-vos un ampli ventall de serveis per donar una solució integral als vostres problemes: servei tècnic i reparacions, instal·lació, configuracions, consultoria, serveis Web, etc.
Veure més ...