• Banner1
  • Banner5
  • Banner3
  • Banner4
  • Banner6b
  • Banner7
  • Banner9
  • BannerC
  • BannerI
  • BannerL

Vídeo Corporatiu

Finalitza el suport de Windows XP i Microsoft Office 2003

el .

El proper dia 8 d'abril Microsoft deixarà de donar suport oficialment tant a Windows Xp com a Microsoft Office 2003. Deixarà de funcionar el sistema operatiu? Què ens comportarà aquesta finalització del suport? Ara us en farem cinc cèntims.

Si tenim les actualitzacions automàtiques habilitades és molt probable que ja faci un parell de setmanes que ens hagi aparegut un missatge avisant-nos que s'acabaria el suport de Windows XP cada cop que s'iniciava l'ordinador. Què significa això? Bàsicament, que Windows Xp ja no s'actualitzarà, no es crearan més "parxes" de seguretat, no s'actualitzaran components interns del sistema operatiu, ni es proporcionaran aplicacions oficials de Microsoft per aquest sistema operatiu (en menor mesura això ja es portava en pràctica, ja que les darreres versions de Windows Media Player i Internet Explorer no estaven disponibles per Windwos XP). Si no hem rebut el missatge perquè tenim les actualitzacions automàtiques deshabilitades per qualsevol motiu (tenim l'ordinador desconnectat d'internet, es tracta d'una màquina vella amb recursos limitats i només funciona correctament Windows XP amb SP2, etc), no notarem gaire el canvi.

xp catal

Què implica aquesta finalització de suport? Implica que lentament es deixin de fer programes i controladors compatibles amb Windows XP. Microsoft ha anunciat que de moment es continuaran donant actualitzacions pels seus programes que funcionen en Windows XP, com són el seu antivirus gratuït Microsoft Security Essentials i el programa per fer trucades de veu Skype, encara que no han concretat fins quan. Tot i això, l'opció de descàrrega de Microsoft Security Essentials per Windows XP desapareixerà de la seva Web, o sigui que si no el tenim instal·lat, ja no ho podrem fer. Per altra banda, Google Chrome deixarà de ser compatible amb Windows XP a partir del 2015, i es preveu que d'altres navegadors (Mozilla Firefox), així com antivirus (Avira, Avast!) també ho acabin fent. De la mateixa manera, també de cares a l'any vinent, molts dels nous models d'impressores, dispositius USB, targes PCI, etc, tampoc portaran ja controladors ni programes d'instal·lació per poder funcionar o instal·lar-se de forma correcta en Windows XP.

Què hauríem de fer? Depèn tot de l'ús que li donem al nostre ordinador amb Windows XP. Hem de tenir en compte que Windows XP porta més de 12 anys al mercat. Si som dels que teníem les actualitzacions deshabilitades, ni tampoc teníem la màquina connectada a internet, ens podem quedar on som. Si accedíem a internet, actualitzàvem, etc. hauríem de veure si els programes que fem servir continuaran o no continuaran funcionant i per quant de temps. També hem de pensar que, per exemple, encara que Google Chrome no tregui més versions compatibles amb Windows XP, això no vol dir que deixarà de funcionar. Podrem continuar navegant, però no disposarem de les darreres millores que s'hagin implementat o encara tindrem els forats de seguretat que s'hagin tapat (exactament el mateix que passarà amb el sistema operatiu XP). La decisió a prendre depèn sempre del que volem fer, i en qualsevol cas, actualitzar o no a un altre sistema operatiu (ja sigui Windows 7 o Windows 8, o fins i tot una versió de Linux), dependrà sempre en darrera instància de les característiques tècniques de l'ordinador i hauríem de veure si aquestes ens permeten o no fer-ho (per exemple no podem canviar a Windows 7 amb una màquina amb 256 o 512 Mb de RAM perquè no es compleixen els seus requisits mínims).

Molt bé, i amb el Microsoft Office 2003 què passa? Doncs el mateix, ja no es treuran noves actualitzacions ni es solucionaran problemes que hi pugui haver. Què hem de fer llavors? La resposta també és la mateixa: depèn. Si fins ara podíem treballar amb tots els documents no ens hauríem de preocupar fins l'arribada de la propera versió d'Office. Si teníem problemes per obrir algun tipus de fitxer de versions superiors amb els modes de compatibilitat potser hauríem de pensar en canviar la versió ja que aquests modes de compatibilitat ja no es milloraran ni rebran més actualitzacions, amb la qual cosa deixarem de poder treballar bé amb aquests fitxers.

Si després de llegir això encara teniu dubtes sobre el que passarà o us n'hem creat més, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres i us aclarirem tot el que sigui possible.

Software

La nostra especialitat és el software. Disposem d'un ampli ventall de paquets estàndar, verticals i la possibilitat d'adaptar-los a les seves necessitats.
Veure més ...

Hardware

soft-peu

Distribuïm els productes hardware de les marques més punteres del mercat per poder oferir la millor solució als preus més competitius.
Veure més ...

Serveis

Podem oferir-vos un ampli ventall de serveis per donar una solució integral als vostres problemes: servei tècnic i reparacions, instal·lació, configuracions, consultoria, serveis Web, etc.
Veure més ...